Gek op fantasyseries? Dan kun je uitkijken naar deze drie

The Sandman

Netflix kent tegenwoordig een heleboel toffe, originele series. Denk aan Locke & KeyStranger Things, The Witcher, Warrior Nun en Shadow and Bone. En als je fan bent van fantasyseries of bovennatuurlijke series, hebben we goed nieuws voor je. Er komen namelijk nog een aantal toffe projecten aan, waar je naar uit kunt kijken.

First Kill (10 juni 2022)

Eén van de fantasyseries die binnenkort gaat verschijnen, is First Kill. Deze serie is gebaseerd op een kort verhaal van V.E. Schwab, een bestselling auteur die onder meer de A Darker Shade of Magic-serie, The Invisible Life of Addie LaRue en Vicious schreef. Voor het eerst wordt één van haar verhalen op een scherm uitgebracht en het is direct een hele toffe.

First Kill gaat over de vampier Juliette, die voor het eerst iemand moet vermoorden zodat ze haar plek in een machtige vampierenfamilie kan innemen. Als slachtoffer kiest ze Calliope, een nieuw meisje in het dorp waar ze woont. Maar haar vermoorden blijkt een probleem: Calliope is juist een vampierenjager en komt uit een beroemde familie van jagers. En ook zij moet voor het eerst iemand vermoorden. De twee ontdekken dat de ander uit de weg ruimen moeilijker is dan gedacht, terwijl verliefd worden juist een stuk gemakkelijker blijkt.

Het is dus een vampierenserie, met een lesbisch koppel in de hoofdrol. Sarah Catherine Hook (The Conjuring: The Devil Made Me Do It, American Crime Story) speelt Juliette en Imani Lewis (Eight Grade, The Equalizer) speelt Calliope. De serie verschijnt op 10 juni op Netflix en krijgt acht afleveringen van een uur.

The Sandman (2022)

Ben je gek op strips of verhalen van DC en op films als Coraline? Dan hebben we goed nieuws: dit jaar verschijnt de serie The Sandman, dat gebaseerd is op de DC-strip van Neil Gaiman, die ook Coraline schreef. De serie gaat over Morpheus, de Sandman en de koning van de dromen, waardoor hij ook Dream genoemd wordt. In de serie wordt Morpheus per ongeluk gevangen genomen in een occult ritueel dat Roderick Burgess uitvoert. Pas na 105 jaar weet hij te ontsnappen en probeert hij zijn koninkrijk van de Dromenden weer te herstellen. Maar hij moet zich ook weer aanpassen aan de wereld.

De serie heeft een behoorlijk indrukwekkende cast meegekregen. Tom Sturridge (The Boat That Rocked, Being Julia) speelt Dream, dus Morpheus. Verder zien we Gwendoline Christie (Game of Thrones, Star Wars Episode VII) als Lucifer, Jenna Coleman (Victoria, Doctor Who) als Johanna Constantine, Patton Oswalt (Ratatouille, Young Adult) als Matthew the Raven, David Thewlis (Professor Lupin in Harry Potter) als John Dee, Charles Dance (Game of Thrones) als Roderick Burgess en Stephen Fry (V for Vendetta, Blackadder) als Gilbert. En dat zijn niet eens alle sterren die erin zitten.

Helaas voor ons is nog niet helemaal duidelijk wanneer de serie precies op Netflix verschijnt. De productie werd door corona enorm vertraagd, maar is inmiddels wel klaar. De bedoeling is dan ook dat de serie dit jaar verschijnt.

Magic: The Gathering (Eind 2022)

Voor wie het niet weet: Magic: The Gathering is al jaren een populair kaartspel dat door talloze mensen gespeeld wordt. Maar om het kaartspel heen zit ook een heel verhaal, en dat verhaal komt in serievorm naar Netflix toe.

Naar verwachting gaat deze geanimeerde serie draaien om de magische Planeswalkers, de meest machtige helden en schurken in de multiverse van deze wereld. De bedoeling is dat we daarin meerdere karakters gaan volgen, maar helaas is er nog niet heel veel over bekend. Wel zegt Nic Keilman, head of story bij speluitgever Wizards of the Coast en executive producer voor de serie dat het zich gaat houden aan het verhaal van het kaartspel, maar dat er ook wat kleine details anders kunnen zijn. “Als iemands ouders dood zijn gegaan en als dat een cruciaal onderdeel is van het karakter, dan blijft dat in ieder medium waarin het verhaal plaatsvindt zo. Maar de exacte details – zoals of iemand toen zes of acht was – veranderen misschien een beetje”, zegt hij tegenover Epic Stream.

Vooralsnog is nog maar één castlid bekend: Brandon Routh (Legends of Tomorrow, Superman Returns) speelt Gideon Jura. Een trailer is er verder ook nog niet en ook nog geen releasedatum, al is ons wel beloofd dat de serie eind dit jaar op Netflix verschijnt.

Foto: Netflix