Hackers vallen The Wall Street Journal aan om PewDiePie te steunen

The Wall Street Journal is gisteren gehackt door fans van vlogger PewDiePie. De hackers pasten een gesponsord bericht op een affiliated website van The Wall Street Journal aan, waarin ze zeiden dat de krant graag “zijn verontschuldigingen wilde aanbieden aan PewDiePie” en dat hij “verkeerd is weergegeven” door de journalisten van de krant, meldt The Verge.

Ook zeiden de hackers dat de krant PewDiePie zou sponsoren in een poging om een concurrerend YouTube-kanaal te verslaan in een wedstrijd om abonnees. Zowel PewDiePie als de Bollywood-studio T-Series hebben nogal veel abonnees. PewDiePie heeft nu een recordaantal abonnees in handen, maar T-Series komt snel dichtbij. Fans maken daarom promotie voor de vlogger.

Wall Street Journal

Een woordvoerder van The Wall Street Journal stelt op de hoogte te zijn van het probleem en een onderzoek te hebben gestart. De pagina was van Custom Solutions, een onderdeel van de advertentie-afdeling. Die afdeling heeft echter niets te maken met de redactie van de krant. De pagina is inmiddels offline gehaald.

Fans van PewDiePie zien The Wall Street Journal als tegenstander van de vlogger, sinds het in februari 2017 een onderzoek deed naar zijn kanaal. Het onderzoek gaf onder meer aandacht aan de anti-semitische taal van de vlogger, waardoor hij zijn YouTube Red-serie verloor. Ook besloot Disney’s Maker Studios de samenwerking met hem stop te zetten.