General Motors en Lyft slaan handen ineen: Zelfrijdende taxi’s de toekomst?

General Motors (GM), één van de grootste autofabrikanten ter wereld, investeert 500 miljoen dollar in taxidienst Lyft. De investering komt niet uit de lucht vallen: beide partijen willen samen gaan werken om uiteindelijk een zelfrijdende taxi te creëren.

Uber-concurrent Lyft maakt ook gebruik van een model waarbij particulieren zich kunnen aanmelden als taxichauffeur om geld te verdienen door mensen van A naar B te rijden. Uiteindelijk moet de dienst volgens de oprichters ervoor zorgen dat er minder auto’s op de weg zijn. En om van die droom werkelijkheid te maken slaat Lyft de handen ineen met GM.

Onderdeel van de deal is onder meer dat Lyft samen met GM onderzoek gaat doen naar “autonome voertuigen in een on-demand netwerk”. Op dat gebied zijn bedrijven als Google, Tesla en Uber al langere tijd bezig met onderzoek.

Naast het onderzoek gaat Lyft ook starten met het verhuren van auto’s voor korte periodes in de Verenigde Staten. Het bedrijf is vooralsnog niet in Nederland actief en zal op zijn beurt waarschijnlijk tegen dezelfde wetgeving aanlopen als Uber.