Google Flights gaat voorspellen of je vlucht duurder gaat worden

Het meest vervelende aan reizen? Vooraf uitzoeken welke vlucht je gaat nemen en in welk hotel je blijft slapen. Volgens Google maakt zelfs 96 procent van de Amerikaanse reizigers zich zorgen over dat ze niet de beste prijs vinden of de beste beslissing maken als ze de reis boeken. En dus heeft de internetgigant besloten dit wat gemakkelijker te maken met Google Flights.

Met deze dienst kon je al zoeken naar de goedkoopste vlucht, maar de dienst gaat nog een stap verder. In Google Flights zie je voortaan wanneer de prijzen van bepaalde vluchten en routes naar alle waarschijnlijkheid gaan stijgen. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans namelijk is dat de prijs stijgt. Zo kun je dus tijdig besluiten om een reis te boeken, of juist niet. Kies je een specifieke vlucht, dan krijg je een notificatie om je te laten weten wanneer de huidige prijs waarschijnlijk verdwijnt en hoeveel je kunt besparen als je nu boekt.

Google Flights

Een andere optie is dat je een route bekijkt tussen twee steden, zonder een specifieke vlucht te kiezen. In dat geval kun je een notificatie krijgen met diverse tips om de beste prijs voor de route te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan andere vliegvelden of een dagje eerder of later vertrekken. Als laatste is het nog mogelijk om je vlucht te volgen en notificaties via e-mail te krijgen met wanneer de prijzen waarschijnlijk gaan wijzigen. Natuurlijk krijg je ook een update als de prijs daadwerkelijk verandert.

Vindt vluchten

Natuurlijk weet je niet altijd vooraf welke vlucht je wilt boeken of waar je precies heen wilt. Ook daar heeft Google over nagedacht. Bezoek je Google Flights, dan kun je reizen bekijken via Explore. Op basis van de vakantie die je wilt vind je ideeën over bestemmingen.

Daarnaast zoekt Google ook naar hotels in de stad waar je heen wilt. Is de prijs lager dan normaal gesproken, dan komt er direct een label bij te staan.