Snoo: Een bedje dat je baby automatisch in slaap wiegt als hij huilt

snoo

Net een kleintje gehad? Dan ben je waarschijnlijk doodmoe en kun je niet wachten tot hij of zij lekker ligt te slapen. Want hoeveel je ook van je kind houdt, ze vreten energie. Snoo maakt je leven nog net even iets gemakkelijker, namelijk door je kindje vanzelf in slaap te wiegen. Handig, want zo kun jij ook even bijkomen. Dit schrijft Engadget.

Snoo is een slimme wieg die je huilende kleintje snel weer rustig en in slaap krijgt. Het maakt namelijk het geluid van de baarmoeder en komt zelfs met een dekentje om je kleintje in te wikkelen, zodat hij of zij niet in een gevaarlijke positie rolt. Volgens het bedrijf is dat namelijk een grote reden dat ruim 3500 baby’s per jaar in hun slaap overlijden.

De meest nuttige functie is dat de wieg het direct herkent als je baby ligt te huilen, dankzij drie ingebouwde microfoons. Vervolgens onderneemt de wieg direct actie: op basis van hoeveel geluid je kleintje maakt, speelt het speciaal ontworpen witte ruis af die ieder heel laag en langzaam is of hoger en sneller. Daarnaast gaat de wieg bewegen, zodat je baby in slaap gewiegd wordt.

Een handig systeem dus als je een kersverse ouder bent, of al iets langer van een baby geniet. Op deze manier hoef je ’s nachts namelijk minder vaak je bed uit, want als de baby huilt om het huilen, is het snel opgelost. Helaas kan Snoo geen luiers verschonen of je kleintje eten geven, dus bepaalde dingen zul je nog steeds zelf moeten doen. Ander nadeel is dat de Snoo niet goedkoop is. Je betaalt er namelijk 1150 dollar (meer dan 1000 euro) voor.