Google Assistant gaat gepersonaliseerd nieuwsbulletin voor je maken

Google Home, Google Assistant

Tegenwoordig kan de Google Assistant je op de hoogte brengen van het nieuws. Ontzettend handig, maar als je het nieuws van verschillende media wilt horen, hoor je vaak bij ieder medium voor een deel hetzelfde nieuws. Google gaat dat verbeteren door een gepersonaliseerd nieuwsbulletin voor je samen te stellen, meldt het bedrijf in een blogbericht.

Het idee is dat als je er om vraagt, er een playlist met nieuws voor je wordt samengesteld op dat moment. De playlist begint met de belangrijkste verhalen en updates over onderwerpen waar je om geeft. Daarna hoor je langere content waarbij je dieper in gaat op het nieuws.

Daarbij hoor je bovendien niet steeds hetzelfde nieuws van een ander medium. Als je iets al gehoord hebt, krijg je hier alleen updates over. Daarnaast kun je met spraakbesturing aangeven dat je een verhaal wilt overslaan, terug wilt gaan of dat je wilt dat de Assistent stopt met het afspelen van het nieuws.

Amerika

De nieuwe functie wordt in eerste instantie naar een beperkt aantal Amerikanen uitgerold. Wanneer de functie voor iedereen verschijnt en in andere talen dan Engels, is nog onbekend.