Google breidt test zelfrijdende auto uit naar Arizona

Google brengt het project rondom zijn zelfrijdende auto naar een nieuwe staat: Arizona. Het gaat om vier Lexus SUVs die de openbare weg rondom de stad Phoenix gaan betreden. Dat meldt Reuters. In Arizona is het erg woestijnachtig en zijn de temperaturen hoog, wat voor nieuwe uitdagingen voor Google kan zorgen.

Het bedrijf begon in 2009 met het project rondom de zelfrijdende auto. In Californië, waar het hoofdkantoor staat, gingen de auto’s het eerst de weg op. Vorig jaar breidde het bedrijf zijn testritten uit naar Texas en begin dit jaar werd daar ook Washington aan toegevoegd.

Het rijden in verschillende staten is om meerdere redenen belangrijk voor de ontwikkeling van de zelfrijdende auto. Allereerst wil Google de overheden in de staten aanjagen om hun wet- en regelgeving rondom het testen van zelfrijdende auto’s op de openbare weg toe te staan. Zodra Google toestemming krijgt om dat te doen, kan het meer data verzamelen over situaties die de auto’s tegenkomen en hoe de auto zich in verschillende weers- en klimaatomstandigheden moet gedragen.

In totaal heeft Google met zo’n twintig Lexus SUVs rondgereden in Californië, Texas en Washington. Daarnaast rijdt het bedrijf rond met iets meer dan dertig prototypes van de volledig zelfrijdende ‘golfkarretjes’.