Googles denktank heet nu Jigsaw en is uitgebreid

Google Alphabet Jigsaw

Alphabet heeft zijn denktank een nieuwe naam gegeven, zodat hij binnen de nieuwe naamstrategie past. Heb je het voortaan over de incubator van het bedrijf? Dan heb je het over ‘Jigsaw‘. Met deze nieuwe naam luidt het bedrijf ook een uitbreiding in.

Afgelopen jaar werd het moederbedrijf van Google hernoemd naar Alphabet. Alle bedrijven die hier onder vallen hebben sindsdien een naam die begint met één van de letters van het alfabet. Het onlangs hernoemde Jigsaw valt op deze manier onder de letter J. Volgens Google-topman Eric Schmidt is er nog een reden:

Waarom Jigsaw? Ten eerste laat de naam zien hoe de wereld een complexe puzzel vol met fysieke en digitale uitdagingen is. De naam laat ook zien hoe we samenwerken om de beste oplossingen voor problemen te vinden.

Jigsaw is een incubator, oftewel een bedrijf waarmee in nieuwe ideeën wordt geïnvesteerd. Omdat Alphabet een vrij grote partij is, gaat er ook flink wat geld rond binnen de incubator. Al helemaal nu Jigsaw is uitgebreid. Hoe die uitbreiding precies in elkaar zit zegt Google niet.

Met de incubator wordt de missie van Google en Alphabet voortgezet, vertelt Schmidt:

Jigsaw investeert in het bouwen van technologie waarmee informatie wereldwijd beter beschikbaar komt. Daarbij richten we ons op kwetsbare bevolkingen. Ook willen we ons verdedigen tegen de meest gevaarlijke beveiligingsrisico’s.