‘Google en Fiat Chrysler gaan samen werken aan zelfrijdende auto’s’

Er wordt al maanden onderhandeld, maar inmiddels zouden Google en Fiat Chrysler bijna klaar zijn met de onderhandelingen over een samenwerking. Het zou betekenen dat de internetgigant en de autofabrikant binnenkort gaan samenwerken om zelfrijdende auto’s te bouwen. Een grote stap voor Google, dat tot nu toe zonder steun van grote automakers zijn voertuigen testte.

De gesprekken tussen Fiat Chrysler en Google zijn niet officieel bekendgemaakt, maar een bron van The Wall Street Journal zegt hiervan te weten. Fiat Chrysler zou de auto’s kunnen maken die de zelfrijdende technologie van Google gebruiken. Want hoewel Google de automatisch bewegende voertuigen al langere tijd test, heeft het bedrijf nooit plannen gemaakt om de auto’s later op grote schaal zelf te produceren.

Voor Fiat Chrysler zou het ook een goede samenwerking zijn, aangezien het bedrijf al langer zoekt naar een partner die zulke zelfrijtechnieken ontwikkelt. Een sasmenwerking met Google betekent dat de automaker niet zelf miljoenen in onderzoek hoeft te investeren, maar simpelweg kan inhaken op wat Google al doet.

Het is nu nog de vraag wat Google hierna gaat doen. Zal het bedrijf exclusief met Fiat Chrysler samenwerken? Of gaat Google ook andere automakers een deal voorstellen? Als dat laatste gebeurt, dan zou de automarkt wel eens een beetje kunnen gaan lijken op die van Android. Dan zou Google de software voor auto’s maken, terwijl fabrikanten de hardware maken en verkopen waar deze op draait.