Google gaat Groningse kinderen leren programmeren

Google gaat in Groningen basisschoolkinderen leren programmeren. Het techbedrijf bouwt op dit moment een gigantisch datacentrum in de Eemshaven en gaat in de direct omgeving daarvan les geven. Het gaat om een lesprogramma dat wordt opgezet samen met de Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool Groningen en Groningen Programmeert, dat op 20 basisscholen zal worden gegeven.

Thomas Rulmont, manager bij Google en verbonden aan het datacenter dat Google bouwt in de Eemshaven zegt daarover:

Het enthousiast maken van de jeugd voor programmeren is iets dat past bij Google, en levert inwoners ook vaardigheden op die aansluiten bij deze digitale tijd. We investeren niet zomaar 600 miljoen euro in deze regio. We zijn erg enthousiast over de mogelijkheden. Mede daarom willen we ook echt deel worden van de gemeenschap.

Het lesprogramma bestaat uit vijf lessen van twee uur, die door studenten zullen worden verzorgd. Daarnaast gaat Google ook gastlessen geven op twee Groningse ROC’s: Noorderpoort en Alfa-college, als investering in de eigen toekomst.

We beginnen dit jaar met het aanbieden van enkele Engelse lessen en lessen Linux. Maar we hopen meer met Noorderpoort en Alfa-college te kunnen gaan doen. Op ROC’s worden de vakmensen van de toekomst getraind. Deze mensen gaan we in ons datacentrum hard nodig hebben.

De lessen zijn een mooi voorbeeld van de impuls die Noord-Groningen krijgt als gevolg van de komst van Google’s datacentrum. Bij de aankondiging van die komst schreven we al een uitleg waarom Google juist voor die regio heeft gekozen.