Google geeft 360 graden-camera’s label ‘Street View ready’

Een aantal 360 graden-camera’s krijgen vanaf nu het label ‘Street View ready’, schrijft Google op zijn blog. Met dit certificaat wil de internetgigant aangeven dat deze camera’s gemakkelijker beelden in 360 graden kunnen maken voor Google Street View. Dit jaar moeten er twintig camera’s van achttien fabrikanten op de markt verschijnen met het label.

Er zijn vier verschillende categorieën onder het label. Zo betekent Street View mobile ready dat de camera foto’s kan uploaden naar Street View via een mobiele applicatie. Ook zijn er auto-ready-camera’s die ontworpen zijn voor auto’s. Verder zijn er VR-ready-camera’s en workflow-ready-camera’s. De laatste categorie heeft tools om beelden te publiceren op accounts binnen Street View.

Street-View

GoPro en Samsung

Volgens Charles Armstrong, Street View Product Manager, maken de camera’s met het label het eenvoudiger om “interactieve beelden van hoge kwaliteit” direct in de Street View-app te publiceren. De eerste camera’s met het certificaat komen van onder meer Samsung, GoPro en Matterport. Wanneer ze verschijnen, is niet duidelijk.