Google is het niet eens met zijn recordboete van de EU en gaat in beroep

Google is het niet eens met de recordboete van 2,4 miljard euro die het bedrijf in juni opgelegd kreeg door de Europese Commissie. De techgigant heeft besloten in beroep te gaan, meldt Reuters.

De boete werd opgelegd vanwege machtsmisbruik van het bedrijf via de prijsvergelijker Google Shopping. De zoekgigant zou zijn eigen dienst voorrang hebben gegeven in de zoekresultaten. Concurrenten werden bewust lager geplaatst, zodat ze minder goed zichtbaar waren.

De Europese Commissie besloot dat dit het internetverkeer naar de concurrentie nadelig beïnvloed werd. Onderwijl zag Google een stijging van de hoeveelheid verkeer. Het bedrijf kreeg negentig dagen om te stoppen met het voortrekken van de eigen zoekresultaten.

In beroep

Na het opleggen van de boete in juni zei de techgigant al dat het het er niet mee eens was. Ze zouden zich toen gaan beraden op een beroep, en nu is dus besloten om inderdaad beroep aan te tekenen.

Overigens is dit niet het enige onderzoek naar Google. Het bedrijf wordt ook onderzocht wegens machtsmisbruik via Android en het advertentieplatform AdSense.