Samsung wil volgend jaar een opvouwbare telefoon uitbrengen

Tegenwoordig willen veel mensen een groot scherm op hun smartphone, maar een niet al te groot toestel. De oplossing: een telefoon die je kunt opvouwen. Samsung wil volgend jaar precies zo’n toestel op de markt brengen, zegt Koh Dong-jin, leider van de smartphonetak van Samsung, tegen de Korea Herald.

Het is voor het eerst dat een Samsung-topman in het openbaar praat over een opvouwbaar toestel. Er gaan echter al wel langer geruchten de ronde. Koh zegt nu dat het apparaat gelanceerd wordt als ze er klaar voor zijn, en “we zijn van plan om dat volgend jaar te doen”. Wel moeten er eerst nog een aantal “technologische obstakels” overwonnen worden.

Weinig bekend

Onder welke lijn het opvouwbare toestel komt – de Galaxy S- of Galaxy Note-lijn – is nog niet duidelijk. Ook weten we niet hoe de telefoon er precies uit gaat zien. Samsung toonde een paar jaar geleden echter al eens een conceptvideo over een opvouwbare telefoon die kon worden uitgeklapt tot het formaat van een tablet. Vermoedelijk wordt het dus zo’n ontwerp.