Google koppelt met machine learning een kunstwerk aan je selfie

Google-Artselfie

We zouden allemaal wel eens in een kunstwerk terecht willen komen, maar dan moet je wel eerst een goede schilder vinden voor je portret. Of je gebruikt het nieuwe Google Art Selfie, waarmee je je selfie kunt koppelen aan een kunstwerk. Zo ontdek je snel of jij misschien wel in de Mona Lisa staat.

Natuurlijk zul je niet echt in de Mona Lisa staan, maar wel zie je of jouw evenbeeld toevallig in een kunstwerk terecht is gekomen. Daarvoor gebruikt de internetgigant een database met tienduizenden kunstwerken van meer dan 650 partners uit de kunstwereld. Al die kunstwerken zijn digitaal beschikbaar.

Machine learning

De functie werkt met visuele machine learning. Neem jij een selfie, dan vergelijkt het systeem die met gezichten in kunstwerken. Vervolgens krijg je te zien hoeveel de vergelijking procentueel opgaat met de uitkomst. Zo zie je dus of jouw evenbeeld in een kunstwerk staat, maar ontdek je ook gemakkelijk nieuwe kunstwerken en kunstenaars.

Bij ieder resultaat staat verder informatie over het kunstwerk. Zo kom je dus ook direct meer te weten over jouw nieuwe favoriete kunst. Het resultaat kun je verder delen op sociale media, zodat de wereld kan zien dat jij stiekem in de Mona Lisa staat.

De Art Selfie is beschikbaar in de Google Arts & Culture-app, die je voor Android en iOS kunt downloaden.