Review Targus CityLite Backpack: Zee van veilige ruimte in een compact design

Er zijn een aantal dingen waar ik niet al te veel bij stil sta: eerst de linker- of rechtersok, welke rugtas neem je vandaag mee en hoe weet je zeker dat bankpassen niet stiekem uitgelezen worden in de tram?

Als ik een grove inschatting mag maken zijn dit over het algemeen zaken waar ook jij je niet al te sappel over probeert te maken op dagelijkse basis. De Targus CityLite Security Backpack maakt echter een definitief einde aan tenminste 2 van de 3 bovenstaande voorbeelden.

Veiligheid boven alles

Laten we beginnen bij de minst opvallende maar misschien wel meest bijzondere eigenschappen van de Targus CityLite. Want zoals de volledige naam al doet vermoeden staat veiligheid bij de rugtas boven alles.

Targus City Lite Photograph by Colin Ross

Of eigenlijk: vóór alles, want je laptop en toebehoren en eventuele andere spulletjes zijn veilig buiten bereik van grijpgrage vingertjes dankzij de speciale sluiten aan de achterzijde van de tas. Voorzichtig de rits openen zit er dus niet in, je zult echt je best moeten doen om bij de inhoud van de tas te komen.

Daarnaast zijn de opbergvakken in de Targus Citylite gevoerd met zogenaamd ‘anti-RFID’ materiaal, waardoor bijvoorbeeld je bankpassen en creditcards niet van buitenaf alsnog af te lezen zijn door kwaadwillenden.

Zicht- en hoorbaar

Maar niet alleen zit je laptop aan de binnenkant veilig in de speciale sleeve (geschikt voor laptops tot en met 15,6 inch), ook aan de buitenkant ben je een tikkeltje veiliger op straat.

Dankzij drie reflecterende strips op de achterkant, over de breedte en aan de zijkanten van de tas, ben je in het donker extra zichtbaar voor verkeer dat van achteren komt. En mocht er echt nood zijn, ben je met de CityLite ook nog eens hoorbaar.

Targus City Lite Photograph by Colin Ross

Een speciaal paniekfluitje aan de schouderband maakt het mogelijk om luid en duidelijk om aandacht te vragen.

Ruimte genoeg

Veilig en strak ontworpen: check. Maar wat minstens zo belangrijk is: kun je er nou nog wat dingen logisch in kwijt. Het antwoord is nee, je kunt er namelijk een heleboek dingen logisch in kwijt.

De afbeelding boven deze review geeft al een redelijk beeld van de ruimte, maar in het gebruik van de Targus CityLite tijdens een serie dagen podcastopnames kreeg ik twee laptops inclusied laders, twee headsets, drie microfoons, 2 powerbanks, een A4-notitieboek, een A5-notitieboek, een paraplu, een flesje water en een deo in de tas. Die laatste heb je wel nodig als je je rugtas zo vol gooit, overigens.

Los van het feit dat het wellicht wat veel sjouwwerk is voor één persoon was er meer dan genoeg voor deze items zonder dat de tas ook maar ergens op spanning stond.

Aanrader

De keuze van een tas is eigenlijk nooit een keus waar ik veel bij stilstond. Er lag er ergens in de kast een, maar vaak genoeg bleef mijn laptop hangen in een schoudertas en gingen er soms losse tassen mee naar opnames of meetings.

Ben je elke dag op pad met je laptop en andere randapparatuur? Dan is de Targus CityLite Security Backpack een absolute aanrader. De tas is comfortabel bij het dragen, logisch ingedeeld en is flexibel genoeg om zelfs je ongeplande boodschappen mee te krijgen uit de supermarkt.

Enige en direct wellicht grootste nadeel? De Targus CityLite is er vooralsnog slechts in één kleur: grijs. Daarmee is de tas gemakkelijk genoeg te combineren met mijn outfits om mijn innerlijke fashionista gerust te stellen, maar het kan een drempel blijken voor wat meer mode-kritischere backpackers.

De Targus CityLite Security Backpack is te koop bij Coolblue en Bol.com en heeft een adviesprijs van €69,99.

Rest voor vandaag de vraag: eerst de linker- of rechtersok?

Foto’s Targus CityLite door Colin Ross via Targus

Eindoordeel

Targus CityLite Security Backpack

8.2

Pluspunten

  • Anti-RFID voering
  • Veel ruimte in compact ontwerp
  • Veel vakken
  • Reflectiestrips

Minpunten

  • Snel iets pakken onderweg wat lastiger
  • Slechts één kleur
De Targus CityLite Security Backpack is een rugtas gericht op veiligheid. Zowel van de spullen in de tas als de drager.
Design
8.0
Draagbaarheid
9.0
Bouwkwaliteit
8.0
Gebruiksgemak
7.0
Prijs/Kwaliteit
9.0