Google lanceert concurrent voor Apple Arcade: Play Pass

Google Chrome

Apple heeft zijn Apple Arcade, waarmee je voor een vast bedrag per maand onbeperkt mobiele games kunt spelen. Google heeft nu een vergelijkbare dienst: Play Pass. Met de abonnementsdienst kun je 350 apps en games onbeperkt gebruiken, voor een vast bedrag per maand.

Google Play Pass komt vooralsnog alleen naar de VS. Daar krijg je voor 4,99 dollar per maand toegang tot al die apps en games, zonder dat ze advertenties, in-app aankopen of andere betalingen bevatten.

De apps en games omvatten allerlei verschillende categorieën. Je hebt je gewone games, maar ook apps voor productiviteit of om te ontspannen. In het abonnement vindt je apps en games die al bekender zijn, zoals Star Wars: Knights of the Old Republic en AccuWeather. Maar er zijn ook minder bekende varianten, die je nu gemakkelijk kunt ontdekken.

Het aanbod van Play Pass wordt bovendien iedere maand aangevuld. Alle apps en games die beschikbaar zijn, zijn te vinden in een apart tabblad binnen Google Play. De apps en games kun je natuurlijk ook gewoon in de Play Store vinden, door te zoeken op de naam. Degene die onder het abonnement vallen, zijn als dusdanig aangemerkt.

Voor de hele familie

Play Pass is beschikbaar gemaakt voor complete families. Je kunt je abonnement dus delen met anderen, namelijk maximaal vijf familieleden. Ieder familielid kan zelf in Play Pass komen, waardoor je allemaal tegelijkertijd kunt spelen en geen last hebt van wat anderen downloaden.

Het is vooralsnog onduidelijk of Play Pass ook naar Nederland komt en hoeveel dat dan gaat kosten. Woordvoerder Rachid Finge van Google laat weten dat hier nog geen “concreet nieuws” over is. “Maar het is zeker onze intentie om het naar meer landen dan alleen de VS te brengen.”

Foto: Shutterstock.com