‘Google lanceert nog dit jaar concurrent voor Apple’s CarPlay’

Google komt nog dit jaar met ‘Projected Mode’, een concurrent voor Apple’s besturingsysteem voor in de auto, CarPlay. Dat zou althans moeten blijken uit een optelsom die weblog Mobiflip maakt. Een vacature bij Mercedes, gecombineerd met een aankondiging tijdens de CES, duiden er volgens het weblog op dat Google nog  op korte termijn met een tegenhanger voor CarPlay wil komen.

Het Duitse weblog Mobiflip maakte afgelopen zondag voor het eerst melding van de vacature bij het moederbedrijf van Mercedes, Daimler. Intussen heeft het bedrijf de originele vacaturetekst aangepast en is er slechts een algemene vraag naar softwarekenners te zien.

In de originele vacature omschrijft de fabrikant op zoek te zijn naar een techneut die kan helpen bij het implementeren van Google’s ‘Projected Mode’, een nieuwe techniek die Android-telefoon “naadloos integreert” in de auto.

20140302-144338

Hoewel de vacature geen enkele verdere beschrijving bevat over dit nieuwe systeem en er geen exacte data worden genoemd wanneer er iets in de markt gaat verschijnen, mag de conclusie met recht getrokken worden. Zo sluit de vacature af  met de mededeling dat Google Projected Mode in elke Mercedes-Benz auto wereldwijd zal worden geïntegreerd. Gecombineerd met Google’s initatief tot een ‘Open Auto Alliantie‘ (waar Mercedes-Benz overigens geen eerste deelnemer van is), lijkt het dus aannemelijk dat Google snel met een eigen variant op CarPlay wil komen.