Google lanceert ‘SOS Alerts’ in Search en Maps voor mensen in nood

SOS Alerts Google Search

Google gaat meer informatie geven aan gebruikers als er een natuurramp of een andere crisis plaatsvindt in een gebied. De zogenaamde “SOS Alerts” verschijnen bovenaan de zoekresultaten en Maps als je zoekt op informatie over een incident of een getroffen gebied. Dat heeft Google vandaag bekendgemaakt.

In de zoekresultaten krijg je een overzicht te zien van de situatie, kaarten, relevante nieuwsverhalen en noodnummers als die beschikbaar zijn. Ook worden er websites en andere relevante informatie getoond. Ben je in de buurt van een gebied waar een noodsituatie is, dan kun je ook notificaties krijgen van Google die je naar deze informatie sturen.

In Maps komt de eerder genoemde informatie ook naar boven, mits het relevant is. De kaart geeft echter ook real-time updates over wegen die gesloten zijn en het openbaar vervoer.

SOS Alerts Google Maps

Rode Kruis

Google werkte voor de SOS Alerts samen met onder meer het Rode Kruis, de Federal Emergency Management Agency en de Geophysical and Astronomical Services Administration. Via die partijen wordt de informatie verzameld en naar de gebruikers gestuurd.

De nieuwe feature wordt nu uitgerold naar Search op je desktop, mobiele browser en de apps voor Android en iOS. Voor Maps is de functie alleen beschikbaar op je smartphone en tablet.