Google Maps toont nu ook waar je bus of tram precies is

Google Maps

Google Maps heeft een nieuwe functie toegevoegd, waarmee je in 80 regio’s real-time bussen en trams kunt volgen. Dat meldt het AD. Het gaat in Nederland om Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Dat is handig, want zo weet je precies waar je bus of tram is en hoe lang het nog duurt voor hij komt. De functie is beschikbaar geworden in het tabblad ‘Forenzen’.

De app geeft verder alternatieve routes aan, mocht je vertraging hebben. Daarnaast krijg je actuele informatie op je telefoon over mogelijk oponthoud. Op die manier weet je vooraf precies waar je aan toe bent en of je je moet gaan haasten. Tram gemist? Dan zie je simpelweg welke route je dan kunt nemen.

Koppelingen

Google heeft verder koppelingen naar Spotify, Apple Music en Google Play Music toegevoegd. Zo kun je vanuit het navigatiescherm je favoriete albums, afspeellijsten en podcasts bekijken en aanzetten. Loop je dus met je telefoon door de stad, op zoek naar de locatie van je afspraak, dan hoef je niet naar Spotify te wisselen om een nummer aan te zetten.