Facebook: ‘Geen bewijs gevonden dat hackers websites van derde partijen binnenkwamen’

Facebook

Facebook zegt vooralsnog geen bewijs te hebben gevonden dat hackers toegang hebben gekregen tot websites van derde partijen met zijn inlogfunctie. Dat meldt CNN. Vorige week werd bekend dat het sociale medium het slachtoffer is geworden van een hack, waarbij 50 miljoen gebruikers getroffen zijn.

De hackers maakten misbruik van een kwetsbaarheid in het sociale medium om toegang te krijgen tot accounts. Dit kon via zogenaamde access tokens, waarmee je ingelogd blijft. In theorie zouden hackers die mogelijk ook kunnen misbruiken om bijvoorbeeld in te loggen met Facebook op Tinder en Spotify. Maar dat lijkt dus niet te zijn gebeurd.

“We hebben onze logs voor alle apps van derde partijen die tijdens de aanval geïnstalleerd of gelogd werden geanalyseerd. In dat onderzoek hebben we tot nu toe geen bewijs gevonden dat de aanvallers toegang hebben gekregen tot een app met Facebook Login”, aldus Guy Rosen van het sociale medium.

Europeanen

De kwetsbaarheid is inmiddels gedicht. Uit ander onderzoek is inmiddels gebleken dat minder dan 5 miljoen Europeanen door de aanval getroffen zijn. “Het spijt ons dat deze aanval gebeurd is, en we blijven mensen updaten als we meer ontdekken”, aldus Rosen.