Google Photos herkent voortaan ook automatisch je huisdier

Hond Huisdier

Google Photos herkent voortaan automatisch je huisdier als je die regelmatig fotografeert. Op die manier moet het gemakkelijker worden om in een keer alle foto’s van een bepaald dier op te vragen. Dat heeft Google bekendgemaakt.

Het was al mogelijk om bijvoorbeeld “hond” of “hamster” in te typen, zodat je foto’s van bepaalde dieren kon opvragen. Maar daarbij werd geen onderscheid gemaakt tussen verschillende dieren, zoals diverse honden of katten. Nu moet dat dus wel mogelijk worden. Jouw ‘Fikkie’ of ‘Poezel’ is dus gemakkelijker terug te vinden.

Ook maakt Google het nu mogelijk om te zoeken op specifieke dierenrassen. Leuk als je bijvoorbeeld veel foto’s van een Herder hebt en die graag wilt opzoeken.

Google-Photos

Mensen

Helemaal nieuw is de feature natuurlijk niet. Het was namelijk al mogelijk om individuele gezichten van mensen te herkennen en te doorzoeken. Dit is nu ook toegepast op dieren. Mocht je dit juist liever niet hebben, dan kun je de functie ook uitschakelen.

Google Photos maakte daarnaast ook al automatisch video’s uit de verzameling honden- en kattenfoto’s op je telefoon. Daar wordt zelfs een bijpassend dierenmuziekje onder gezet.