Google News krijgt nieuw ontwerp met headlines, lokaal nieuws en kaarten

Google News is handig, maar het was zo langzamerhand ook toe aan een nieuw ontwerp. Dat is nu gebeurd, meldt Google in een blog. Het nieuws wordt nu opgedeeld in de tabbladen Artikelkoppen, Lokaal en Voor U.

De tabbladen Lokaal en Voor U kun je aanpassen als je ingelogd bent bij Google. In Lokaal vindt je de verhalen over delen van de wereld waar je geïnteresseerd in bent. Daar staat dus niet per se nieuws uit je eigen buurt, maar ook uit de Verenigde Staten als je dat interessant vindt. In Voor U kun je je interesses aangeven – bijvoorbeeld technologie of economie – en een eigen nieuwslijst samenstellen.

Google News

Kaarten

Al het nieuws wordt weergegeven in zogenaamde kaarten. Daarin staat de belangrijkste informatie, waaronder de naam van het medium en labels over het artikel. In de Story Cards kun je verschillende perspectieven vinden over een onderwerp. In eerste instantie zie je een snel overzicht van een verhaal, vervolgens kun je er dieper induiken. Artikelen hebben ook een label, bijvoorbeeld Lokale bron, Fact Check of Opinie.

Google News

Ook zijn er speciale pagina’s waarop je alle artikelen over een onderwerp kunt vinden. Hier kun je de verhalen sorteren op relevantie, datum, de belangrijkste video’s en het belangrijkste nieuws.

De update wordt in de komende dagen wereldwijd uitgerold.

Google News