Met Family Link van Google kunnen ouders de accounts van hun kinderen in de gaten houden

Google heeft een dienst ontwikkeld, genaamd Family Link, waarbij ouders de accounts van hun kinderen in de gaten kunnen houden. Zo kunnen ouders downloads uit de Play Store goedkeuren en instellen wanneer de kinderen naar bed moeten door het apparaat te controleren dat op het Google-account staat geregistreerd. Dit kan een smartphone of tablet zijn.

Family Link zal voorlopig nog niet in Nederland en België beschikbaar zijn, maar in de VS wordt het al getest volgens Google. De dienst kan worden geïnstalleerd na het betalen van een eenmalige creditcardbetaling van dertig cent; dit om te checken of het daadwerkelijk om de ouders gaat.

Google

Toestemming

Ouders kunnen hierna instellen dat kinderen eerst toestemming nodig hebben om apps of games te downloaden uit de Play Store. Plus: ze kunnen de tijd bijhouden hoeveel hun kind op een smartphone of tablet zit en eventueel te beperken door een limiet op te zetten. Als kinderen huiswerk moeten maken of slapen, kunnen ouders het apparaat op een afstand bedienen.

Dankzij deze dienst kunnen kinderen onder de 13 jaar een Google-account aanmaken, dit kon voorheen nog niet. Het gesloten testprogramma begint woensdag in de VS en wanneer Family Link publiekelijk beschikbaar wordt in Nederland, is nog niet bekend.