Binnenkort kunnen mediabedrijven ook livestreamen via Twitter

Voor wie de Tweede Kamerverkiezingen gisteren niet kon volgen via de tv, waren er tal van andere manieren om de uitslagavond van de NOS alsnog te kunnen volgen. Facebook Live, YouTube, werkelijk overal wat de tv-uitzending te zien. Eén kanaal ontbrak alleen, namelijk Twitter. Binnenkort komt daar verandering en kan Facebook concurrentie verwachten op het gebied van livestreams uitzenden.

Twitter is giving Facebook a hard time met hun aankondiging om ook livestreams van mediabedrijven uit te gaan zenden. Het wordt voor mediabedrijven straks een stuk makkelijker om via de openbare API live te gaan via Twitter, zonder dat dat vanaf een smartphone moet. Facebook en YouTube hadden zo’n API al langere tijd.

E-sports

Het social-media-bedrijf had al een gesloten API voor geselecteerde partners en heeft ook al livestreams gehost met vaak meer dan twee miljoen kijkers. Daarbij gaat het vooral om politiek en sport. Bovendien heeft het bedrijf 15 e-sports evenementen op de planning staan voor dit jaar die zij rechtstreeks gaan livestreamen.

We kunnen dus nu op nog veel meer livestreams verwachten van mediabedrijven, omdat ze geen deal hoeven te sluiten met Twitter. Zeker voor Nederlandse media handig, omdat Twitter hier geen kantoor meer heeft. Nu nog afwachten of al die mediabedrijven er daadwerkelijk gebruik van gaan maken.