Met Google Play Family kun je nu gratis betaalde apps, films en boeken delen

Google Play Family, een dienst van Google waarbij je betaalde apps, films en boeken gratis kunt delen, is vanaf nu ook beschikbaar in Nederland en België. Met de dienst kun je betaalde apps uit de Play Store delen met maximaal vijf accounts.

Google Play Family is volgens Tweakers nog niet voor alle gebruikers direct zichtbaar. Nederland en België zijn wel toegevoegd aan de officiële lijst van landen waar de functie beschikbaar is. Mogelijk wordt de optie de komende tijd uitgerold onder alle Android-gebruikers in Nederland en België.

Gebruikers kunnen de optie vinden in de Google Play Store onder ‘Menu’ en ‘Account’. Een Play Store-‘gezin’ bestaat uit maximaal vijf personen, die allemaal in hetzelfde land wonen. Je kunt maar van één gezin tegelijk lid zijn. Zodra je lid bent, kun je door jou gekochte apps, films of boeken delen met het gezin.

Die worden vanaf dat moment ook beschikbaar voor andere leden van het gezin. Andersom kun jij apps, boeken en films die anderen delen, ook gebruiken. De apps, films en boeken blijven beschikbaar tot het delende gezinslid het gezin verlaat. Andersom geldt ook: als jij het gezin verlaat, verliezen de andere gezinsleden ook de toegang tot de door jou toegevoegde apps.

Apple

Voor iOS-gebruikers is er de vergelijkbare functie, Family Sharing (‘Delen met gezin’), al langer beschikbaar in Nederland. Daarin kunnen maximaal zes personen films, boeken en apps met elkaar delen. De functie is sinds iOS 8 beschikbaar voor iPhone, te vinden onder jouw Apple ID onder ‘Instellingen’.