Google Project Wing wil drones pakketjes laten afleveren in speciale karretjes

Google Project Wing

Onder de naam Project Wing is Google druk bezig met de ontwikkeling van een drone die pakketjes kan bezorgen. Maar aan alleen een drone heb je niet zoveel als hij geen afleverpunt heeft. Daar heeft Google dan ook over nagedacht. De oplossing: een ontvangstkarretje waarin de drone het pakje achterlaat en het vervolgens naar een veilige opslaglocatie brengt.

Google heeft een patent (pdf) aangevraagd voor het karretje, dat communiceert met drone die onderweg is met het pakketje. Via infrarood of laser zorgt het ervoor dat de drone het pakje precies in het karretje kan afleveren. Als het pakketje vervolgens veilig is opgeslagen, dan kan het waarschijnlijk worden opgehaald of kan iemand het laatste stukje van de bezorging over land afmaken. Daarover staat verder niets in het patent.

Google heeft nog steeds de ambitie om volgend jaar al te gaan beginnen met het afleveren van pakketjes via drones, maar dan moet het bedrijf wel eerst toestemming krijgen van de Amerikaanse overheid. Ook Amazon is druk bezig met bezorgdrones in de VS. In Europa is DHL om drones in te zetten voor pakketvervoer. Dat bedrijf wil de drones tussen een soort garages laten vliegen.