Google schakelt Photos op Android TV tijdelijk uit wegens beveiligingslek

Android TV

Google heeft tijdelijk de Photos-functie uitgeschakeld op Android TV’s, wegens een fout in de software. Een gebruiker – die zijn bevindingen op Twitter via het account Prashanth bekendmaakte – ontdekte dat hij accounts van andere gebruikers kon bekijken. Dat meldt Android Police.

De gebruiker wilde foto’s delen met zijn Android TV, zodat deze als screensaver gebruikt werden. Toen hij zijn account moest selecteren zag hij echter een pagina met honderden Google-accounts van mensen die hij kende. Al die accounts werden weergegeven als gelinkte accounts. De gebruiker had een televisie van Vu.

De foto’s van die gebruikers waren gelukkig niet zichtbaar. De fout was bovendien niet te repliceren op zijn andere TV, die van het merk Xiaomi is. Google gaf in eerste instantie het advies om contact op te nemen met de fabrikant van de televisie. Maar later bleek dat meer gebruikers last hadden van het probleem, bij televisies van andere merken.

Photos uitgeschakeld

Uiteindelijk bleek de fout in de software van Google te zitten. “Terwijl we deze fout onderzoeken, hebben we de mogelijkheid om te casten via de Google Assistant of om foto’s van Photos op Android TV-apparaten te bekijken uitgeschakeld”, aldus een woordvoerder van de internetgigant.

Foto: Shutterstock.com