Google stopt met hands free mobiel betalen, focust zich op Android Pay

Hands Free

Google stopt zijn test met mobiel hands free mobiel betalen. Dit kondigde de internetgigant vandaag aan via een e-mail aan de leden van het pilot-programma en via haar website. De feature werd aangekondigd tijdens Google I/O in 2015, maar pas in maart vorig jaar werd er een pilot gestart in de VS.

Met Google Hands Free kon het bedrijf via bluetooth, wifi en locatieherkenning op je telefoon zien of je in een winkel was die meedeed. Ging je betalen, dan vroeg de caissière om je initialen. Op basis van je profielfoto werd je identiteit bevestigd en kon je betalen. Snel, makkelijk en veilig, was het idee.

Android Pay

Google wil echter haar aandacht verschuiven naar Android Pay en andere betaalmethoden, blijkt uit een e-mail in handen van 9to5Google. Dat is dan ook de reden dat Hands Free wordt stopgezet. Huidige gebruikers van de dienst worden aangemoedigd om Android Pay te gaan gebruiken, door middel van een cadeaubon van 10 dollar voor de Amerikaanse winkel Whole Foods. Of de technologie van Hands Free terugkomt in Android Pay is nog niet duidelijk, maar tot nu toe lijkt het er niet op.

Alle gegevens van gebruikers van Hands Free worden na 8 februari verwijderd, wegens privacyredenen.