‘Google test gecombineerde woon-werkverkeer-knop voor Maps’

Google Maps

Google Maps zou een nieuwe lay-out testen voor de knoppen onderin de app. Waar veel gebruikers drie knoppen hebben  – namelijk Verkennen, Auto en Ov – hebben een aantal gebruikers in plaats van Auto en OV een knop voor woon-werkverkeer. De test zou onder gebruikers in de Verenigde Staten en een paar andere landen gehouden worden, meldt Android Police.

Als er op de knop gedrukt wordt, worden er twee opties zichtbaar: “naar werk” en “naar huis”. Ook staan er kaarten voor aanbevolen en alternatieve routes. Met een nieuw menu kun je snel naar de instellingen van de optie gaan, je locatie of de route delen, verschillende lagen als satelliet aanzetten en je route-opties aanpassen.

Het is nog onbekend hoe de functie er precies uitziet als er gekozen wordt om met het openbaar vervoer gereisd wordt. De kans is echter groot dat het vergelijkbaar is, al zul je dan opties voor de trein en de bus zien, evenals vertrektijden.

Test

Zoals gezegd gaat het nog om een test en is de nieuwe lay-out niet voor iedereen beschikbaar. Rachid Finge, woordvoerder van Google Nederland, wil de test niet bevestigen.

“Het Google Maps-team doet geregeld kleinschalige tests met nieuwe functionaliteit, die soms wel, maar vaak ook niet voor iedereen beschikbaar komt. Op dit moment hebben we niets aan te kondigen op het punt van nieuwe functionaliteit in Maps”, laat Finge in een reactie aan Numrush weten.