‘Google test shopping-linkjes onder YouTube-video’s’

Google zou een test uitvoeren met shopping-linkjes onder YouTube-video’s. Dat stellen ingewijden tegenover The Information, schrijft Engadget. In de test toont het bedrijf aanbevolen producten samen met hun prijzen op het videoplatform.

Een aantal testadvertenties zijn onder video’s van Nike verschenen. Door op de advertentie te klikken, wordt je naar de Google Express-marktplaats gebracht om de aankoop af te ronden. Volgens The Information worden steeds meer verkopers lid van Express.

Express

Google testte eerder dit jaar bovendien ook al advertenties voor winkelen in zoekopdrachten voor afbeeldingen. Ingewijden stellen dat het bedrijf deze tests uitvoert, omdat het meer geld wil verdienen met zijn shopping-afdeling.

Google krijgt een deel van de omzet van producten die via Express verkocht worden. In 2018 zou de marktplaats iets minder dan een miljard dollar hebben omgezet met dat model. Dat is echter niets vergeleken met Amazon, dat met zijn verkoopafdeling 141 miljard dollar in Noord-Amerika omzette in 2018.