Google toont nu hele restaurant menu’s in zoekresultaten


Google komt met een kleine maar erg handige update van GoogleSearch: wanneer je zoekt naar een menu van een specifiek restaurant zal Google jou nu vaak het hele menu direct tonen in de zoekresultaten!

De manier om deze dienst te activeren is simpelweg door de zin “show me the menu for [naam restaurant]” in te typen of te spreken. Met een beetje geluk verschijnt hierop het gewenste menu direct in beeld.

Hoewel dit goed klinkt, werkt het systeem nog lang niet optimaal en is het onduidelijk waar Google zijn data vandaan haalt. Geruchten gaan dat Google de menu’s toont die vermeldt staan op de website AllMenus.com. Het aantal aangesloten restaurant lijkt vooralsnog beperkt en zover ik weet is deze dienst alleen nog in het Engels beschikbaar.

Eerder deze maand werd deze nieuwe zoekfunctie van Google al gespot door Search Engine Land, ook zij vermoedden dat Google AllMenus als bron gebruikte. Hoewel Google op dat moment nog sprak van ‘een van hun velen testen,’ werd de functie vandaag toch officieel gemaakt via een bericht op Google+.

De verwachting is dat Google de dienst zal uitbreiden en dat meer menu’s zullen verschijnen in de zoekresultaten. Even afwachten dus nog, maar voor nu klinkt het al veelbelovend!