Google vernieuwt Street View-camera’s voor het eerst in acht jaar

Voor het eerst in acht jaar zijn de Street View-auto’s van Google voorzien van nieuwe camera’s, meldt Wired. De nieuwe camera’s moeten voor scherper beeld en betere zoekresultaten zorgen.

De Street View-auto’s reden tot nu toe rond met grote, ronde, bolvormige apparaten op het dak. Ieder apparaat was voorzien van vijftien camera’s die constant foto’s maken van de omgeving. Door middel van software werden de beelden zo naadloos mogelijk aan elkaar geplakt. Het resultaat was een foto in 360 graden.

Nieuwe camera’s

De nieuwe apparaten zijn kleiner en bevatten slechts zeven camera’s. De camera’s hebben sensoren van 20 megapixels en moeten zorgen voor scherpere foto’s met beter contrast. De beelden moeten verder meer naadloos aan elkaar geplakt worden. Daarnaast zijn er twee laserradars die ervoor zorgen dat de locatie van de foto’s beter klopt.

Aan weerszijden van de auto’s komen twee nieuwe HD-camera’s die meer gedetailleerde foto’s van huisnummers, straatnamen en bedrijfsnamen maken. De beelden worden door zelflerende systemen van Google gebruikt om de kaarten van Maps actueel te houden en completer te maken. De systemen moeten uiteindelijk zelfs kleine bordjes met onder meer openingstijden van winkels kunnen lezen en die aan Maps toe kunnen voegen.

Op termijn wil Google verder routes aan kunnen bieden op basis van minder nauwkeurige beschrijvingen. Weet je een adres dan niet, dan kun je vragen hoe de roze winkel naast de kerk heet.