Nieuwe elektrische Nissan Leaf rijdt bijna zelf

Nissan Leaf

Nissan heeft een geheel nieuwe Leaf onthuld. De nieuwste Nissan Leaf is volledig elektrisch en deels autonoom dankzij de ProPILOT.

De ProPILOT zorgt voor een paar mooie kunstjes voor de Nissan Leaf. Zo kan de auto zelf parkeren, zonder dat jij het stuur aan hoeft te raken. Daarnaast kan het voertuig zelf rijden op de snelweg, blijft het automatisch in de juiste rijbaan en houdt het een goede afstand tussen de auto zelf en de voertuigen er omheen. De auto kan zelfs automatisch versnellen en afremmen. Op de snelweg hoef jij dus vrij weinig meer uit te voeren.

Nissan Leaf

Daarnaast heeft de auto een vernieuwd ontwerp met een meer aerodynamische look. Het voertuig kan op een acculading ongeveer 241 kilometer rijden, wat meer is dan bij de vorige generatie. Daarentegen hebben de Tesla Model 3 en de Chevrolet Bolt een grotere actieradius.

De accu zelf kun je binnen 16 uur opladen met een 3 kW-oplader. Heb je een 6 kW-oplader, dan is de accu binnen 8 uur weer vol. Daarnaast is er een snellaadoptie waarmee je 80 procent van de acculading binnen 40 minuten terugkrijgt.

Binnenkant

Binnenin het voertuig zit een 7-inch touchscreen. Het scherm laat je dankzij het nieuwe Safety Shield precies zien wat er rondom je auto gebeurt. Daarnaast ondersteunt het Apple CarPlay.

Nissan Leaf

Naar alle waarschijnlijkheid verschijnt de nieuwe Nissan Leaf in januari 2018 in Europa. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

Nissan Leaf

Nissan Leaf

Nissan Leaf