‘Google werkt aan concurrent voor Amazon Echo’

Een apparaatje dat constant met je meeluistert, zodat je bijvoorbeeld spontaan pizza kunt bestemmen met stemcommando’s. Het is het idee achter Amazon’s Echo en kennelijk heeft ook Google hier interesse in. Volgens bronnen van The Information werkt Google namelijk aan een concurrent van de Echo, die grotendeels hetzelfde zal doen.

Het is een vrij opmerkelijk initiatief, aangezien Google’s zusterbedrijf Nest onlangs een samenwerking met de Amazon Echo aankondigde. Volgens eerdere geruchten werkte Google helemaal niet aan een concurrerend product – maar het tegendeel wordt nu beweerd.

Details over de altijd luisterende Google-assistent zijn nog niet bekend, maar Nest zou in elk geval niet meewerken aan het project.

Het idee van een Google Echo zal niet iedereen aanspreken. Zo’n microfoon zou immers altijd luisteren naar wat je mogelijk zegt – niet echt geruststellend bij een internetbedrijf dat groot is geworden met gebruikersdata. Hoe graag zullen mensen een Google-microfoon in huis willen zetten die alles dat wij zeggen ook zal verwerken?