‘Google werkt aan de ontwikkeling van een Android-variant voor virtual reality’

Google Cardboard

Google werkt naar verluid aan een variant van Android die geschikt is voor virtual reality, dat meldt The Wall Street Journal. Het medium zou zijn ingelicht door anonieme bronnen binnen Google.

Volgens de bronnen heeft Google een speciaal team opgericht van tientallen ontwikkelaars. Het team zou zich bezig moeten gaan houden met de ontwikkeling van een Android-variant voor virtual reality. De nieuwe variant van het mobiele besturingssysteem zou de weg vrij moeten maken voor ontwikkelaars om apps aan te bieden die geschikt zijn voor virtual reality.

De anonieme bronnen geven echter niet veel informatie prijs, zo is nog niet geheel duidelijk hoe het systeem precies zal gaan werken. Naar verwachting komt de nieuwe variant van Android gratis beschikbaar.

Met de nieuwe variant van Android speelt Google in op de talloze virtual reality headsets die de afgelopen tijd zijn aangekondigd. Onder meer Samsung en Oculus hebben een headset gelanceerd, terwijl HTC vorige week tijdens het Mobile World Congress nog een headset presenteerde. Daarnaast hebben Oculus en Samsung al aangekondigd dat zij binnenkort zelf een app store voor de Gear VR willen openen.

Google bracht eerder al een simpele virtual reality headset op de markt; de Cardboard VR.