Google wil toch een stuur in eerste zelfrijdende auto’s

Google-oprichter Sergey Brin heeft laten weten dat de zelfrijdende auto’s van Google mogelijk toch een stuur krijgen, zodat je ze ook handmatig kunt bedienen.

Het is onder autoliefhebbers de meest gehoorde kritiek op zelfrijdende auto’s: wat als ik autorijden te leuk vind om het aan een computer over te laten? Google heeft die kritiek klaarblijkelijk ook opgevangen, want waar de huidige prototypes geen stuur, gaspedaal of rem heeft, zou dat in toekomstige modellen zomaar anders kunnen zijn. “Ik denk niet dat we op korte termijn een wereld zien waarin niemand meer zelf rijdt”, liet Brin deze week weten aan The Wall Street Journal. “Het is voor veel mensen namelijk belangrijk dat ze plezier kunnen beleven aan de auto die ze rijden.”

Brin benadrukte wel dat het veiliger zou zijn als we onze dagelijkse woon-werkritjes aan de computer zouden toevertrouwen. “Ik denk dat we het zelf ook fijner vinden om dan niet zelf te rijden. Daarnaast is het simpelweg veiliger, want veel ongelukken worden veroorzaakt door menselijke fouten”, aldus Brin, die verder liet weten dat we niet moeten rekenen op een Google-logo op de motorkap. “We zijn nog steeds van plan om onze auto in samenwerking met een bestaande fabrikant op de markt te brengen.”