Google’s nieuwe Street View-camera’s kunnen CAPTCHA-codes uitlezen

Het team van slimme techneuten van Google trekt aan de bel: hun nieuwste aanpassingen aan de algoritmes voor de Street View-camera’s zorgen ervoor dat ze CAPTCHA-codes kunnen ontcijferen. Zou dit het einde betekenen van één van de grootste irritaties van het Internet?!

Je ooit afgevraagd hoe Google het toch steeds voor elkaar kreeg om de juiste beelden bij het juiste huisnummer te vinden als zocht via Street View? Lang verhaal kort analyseert De Grote G analyseert alle foto’s die de Street View-auto’s maken met een speciaal algoritme dat huisnummers weet te identificeren met een accuratesse van liefst 90 procent.

png_base64f5cc458b06dee7c3

Een behoorlijk indrukwekkende score, maar het werd pas echt interessant toen het team van techneuten het algoritme los liet op CAPTCHA-codes. CAPTCHA, misschien wel de grootste irritatie van Internetgebruikers wereldwijd, geldt al jaren als dé meest veilige manier om vast te stellen dat een bezoeker van een website ook menselijk is.

We found that it can decipher the hardest distorted text puzzles from reCAPTCHA with over 99% accuracy. This shows that the act of typing in the answer to a distorted image should not be the only factor when it comes to determining a human versus a machine

Alles is te kraken, zo blijkt. Want eenmaal losgelaten op onderstaande CAPTCHA’s, wist het algoritme van Google met liefst 99% de juiste letters en cijfers te identificeren.

base64e7b2e28be74b0640

Het team van Street View ging een paar deuren verder eens babbelen met de developers van reCAPTCHA, Google’s kijk op de cijfer/letter-codes en legde hun resultaten voor.  Dat team krabbelde zich eens achter de oren en ging direct aan de slag met een nóg betere versie van de beveiliging.

Intussen heeft het reCAPTCHA-team een hele white paper geschreven over de aanpassingen. Mocht je echt geïnteresseerd zijn, kun je die hier helemaal lezen.

Mocht je je huisnummer graag verborgen houden van Street View, kun je daar vanaf nu dus met een gerust hart weer een CAPTCHA-code voor gebruiken!