Google’s Verily gaat operatie-ruimte van de toekomst ontwikkelen

Google’s Life Sciences gaat nog maar een week door onder zijn nieuwe naam ‘Verily’ en maakt vandaag al een nieuwe samenwerking bekend. Verily gaat samenwerken met Johnson & Johnson, ontwikkelaar van medische apparatuur, onder de naam Verb Surgical.

Andrew Conrad, de CEO van Verily, vertelt aan Wired: “Verb Surgical is de eerste samenwerking met een ander bedrijf. We verwachten de komende tijd een hechte samenwerking met de farmacie, biotech, ontwikkelaars van medische apparatuur, diagnostische bedrijven, patiënt-belangengroepen en wetenschappelijke onderzoekers in verschillende gebieden.”

Volgens de vertegenwoordiger van Verily zijn er nu al zo’n 100 mensen aan het werk voor Verb Surgical en zal dat aantal nog groeien. Toch is het nog niet helemaal duidelijk waar al deze mensen aan gaan werken.

In het persbericht staat onder andere: “In de komende jaren is het doel van Verb het ontwikkelen van een uitgebreid platform voor chirurgische oplossing, dat de leiding neemt in het ontwerpen van geavanceerde robotische capaciteiten en de beste technologieën voor medische apparaten voor professionals in operatieruimten.”

Volgens Wired schets dit slechts hoe Verb de operatieruimte van de toekomst voor zich ziet. Gaan ze geheel nieuwe apparaten op de markt brengen of gaan ze de apparaten die nu al bestaan verbeteren? De verwachting is in ieder geval dat Verily de kennis van Google over machine learning gaat inzetten om medische apparaten slimmer te maken.