Politie Tokyo zet drone met vangnet in om drones te vangen

De Japanners hebben een unieke manier gevonden om drones aan te pakken die illegaal rond belangrijke plekken in hoofdstad Tokyo vliegen: met een eigen drone én een groot vangnet.

De lokale politie krijgt de komende weken de beschikking over een drone, zodat onder andere het kantoor van de minister-president, het keizerlijk paleis en het National Diet Building beschermd kunnen worden. “Het is een reële optie dat terroristen gebruik maken van drones met explosieven om aanslagen te plegen”, liet een woordvoerder weten. “We willen ons land daarom zo goed mogelijk beschermen en houden daarbij rekening met de ergste scenario’s.”

In eerste instantie krijgt de politie slechts één dronevanger (een grotere drone met een net van 3 bij 2 meter) De politiedrone wordt de lucht ingestuurd zodra iemand vliegt in gebieden waar dat verboden is en niet reageert op waarschuwingen van de politie. Hierin is de overheid steeds strenger geworden, omdat steeds meer mensen met drones aan de slag gaan. Daarnaast werd in april al een onbemande drone met radio-actief materiaal gevonden op het dak van het kantoor van de minister-president.