Google’s toetsenbord Gboard laat je nu een emoji van jezelf maken aan de hand van selfies

Emoji, Wereld Emoji Dag, World Emoji Day,

Steeds meer bedrijven zetten in op het maken van je eigen emoji. Apple begon met Animoji, Snapchat heeft zijn Bitmoji, en nu heeft Google Gboard zijn eigen “Mini”-stickers. De functie laat je zelf een emoji maken aan de hand van een selfie. Dit kun je zowel op iOS als Android doen, meldt Engadget.

De functie maakt gebruik van machine learning, neurale netwerken en illustraties van kunstenaars op het beste plaatje te maken van je selfie. Daarbij wordt rekening gehouden met je huidskleur, haarkleur en de stijl van je haar, de kleur van je ogen, de vorm van je gezicht en gezichtshaar.

Zelf Mini’s maken

Om de stickers te maken, ga je naar Gboard en dan naar de stickers. Daar kun je nu kiezen om een eigen versie te maken. Vervolgens maak je een selfie, waarna er stickers van gemaakt worden. Die kun je eventueel nog aanpassen, mocht je dat willen. Daarna krijg je een pakket met 100 stickers met je eigen gezicht, die je vervolgens kunt gebruiken.

Mini is overigens niet geheel nieuw. De functie werd vorig jaar al beschikbaar voor de chat-app Allo, maar wordt nu dus voor alle gebruikers van Gboard op de markt gebracht.