Microsoft brengt kleine en goedkope Surface Go naar Nederlandse markt

Surface-Go

Microsoft presenteerde in juli de Surface Go: de kleinste en goedkoopste Surface tot nu toe. Het apparaat kun je vanaf vandaag ook in Nederland kopen, vanaf 449 euro. De tablet draait op Windows 10.

De Surface Go heeft een beeldscherm van 10 inch met een resolutie van 1800 bij 1200 pixels. Het apparaat is bijzonder klein te noemen, met afmetingen van slechts 245 bij 175 en 8,3 millimeter. Verder vind je op het apparaat een USB-C-aansluiting, evenals een aansluiting voor je koptelefoon, Surface Connect, Surface Type Cover en een MicroSDXC-kaartlezer.

Hoewel de tablet klein is, heeft hij dankzij de Intel Pentium Gold Processor 4415Y wel veel kracht. Er draait dan ook een volwaardige versie van Windows 10 op, in plaats van een lichtere versie. Handig, want dat betekent dat je ook Office 365 kunt draaien en zelfs een spel als Minecraft kunt spelen.

Beschikbaarheid

De tablet komt in twee verschillende versies. Voor consumenten is er een variant met 64 GB aan opslag en 4 GB aan RAM-geheugen. Deze versie komt met Windows 10 Home S, waarbij je gratis over kunt schakelen naar Windows 10 Home. De tablet kost 449 euro. Voor zakelijk gebruik is deze versie beschikbaar met Windows 10 Pro voor 499 euro.

Ook is er voor consumenten en zakelijke gebruikers een versie met 128 GB aan opslag en 8 GB aan RAM-geheugen te koop. Die kost voor consumenten met Windows 10 Home S 599 euro. Voor zakelijk gebruik kun je de tablet voor 649 euro kopen. Daar krijg je dan ook Windows 10 Pro bij.

Verder kun je een Type Cover kopen, die in het zwart beschikbaar is voor 99,99 euro. Ook is er een Signature Type Cover met een luxe Alcantara-stoffering, die 129 euro kost. Deze cover komt in het bordeauxrood, platina en kobaltblauw. De Surface Go werkt verder met de Surface Pen en de mobiele Surface Mouse, die je voor respectievelijk 109,99 euro en 35,99 euro kunt kopen.

De Surface Go is nu te bestellen via de Microsoft Store.