Dankzij GrandWall kun je je eigen stukje van Trump’s muur kopen in VR

De Amerikaanse president Donald Trump zet zijn plannen door om een muur bouwen op de grens met Mexico. Het kan echter wel jaren gaan duren voor die muur er ook echt staat. Da’s voorlopig nog goed nieuws voor de Mexicanen, maar Trump zou het graag sneller zien. Dankzij GrandWall kan dat ook, maar dan wel in virtual reality. En daar kun je je eigen stukje muur kopen en versieren.

GrandWall is in november al gestart en opgekocht door Pacific Software in de Verenigde Staten. Dit bedrijf hoopt het project te gebruiken als de basis voor een groot, politiek sociaal netwerk. Iedereen mag dan ook een stukje muur kopen en er zijn geen restricties over wat je er op zet. Ben je tegen Trump? Dan kun je dat er dus op kwijt. Ben je juist een voorstander van hem, dan kun je dat er ook op zetten.

GrandWall lijkt er dan ook op te hopen dat fans van Trump en Clinton de virtuele muur gaan gebruiken om hun gevoelens te uitten. “De speciale gemeenschappen vormen zich rond gedeelde interesses, locaties, behoeftes, evenementen en associaties”, aldus Harrysen Mittler, oprichter van GrandWall, tegenover Venturebeat.

De muur komt, net zoals de echte, tussen de Verenigde Staten en Mexico. Om je eigen stukje van de virtuele muur te kopen betaal je tussen de één en twintig dollar er jaar. Ruimte is er genoeg, want de digitale muur moet ruim 3200 kilometer lang worden.