Grease-fans opgelet: er komt een prequel-serie over de Pink Ladies

Grease, Pink Ladies

Ben jij groot fan van de film Grease, en al helemaal van de Pink Ladies? Dan hebben we goed nieuws! Volgens Variety heeft Paramount Plus een televisieserie over de opkomst van die dames aangekocht.

Voor wie het even kwijt is: Grease draait om Sandy en Danny, die elkaar tijdens de zomervakantie leren kennen en verliefd worden. Na de zomer blijkt Sandy bij Danny op school te komen, maar haar brave imago botst nogal met zijn stoere jongens-imago. Uiteindelijk vinden ze elkaar gelukkig alsnog. En ook veel van de vrienden uit de T-Birds en de Pink Ladies worden verliefd.

Nu komt er dus een prequel-serie aan over een deel van de mensen uit de film. De serie, genaamd Grease: Rise of the Pink Ladies, speelt zich volgens Variety vier jaar voor het verhaal van Grease af. In die tijd was rock ‘n’ roll nog niet groot, waren de T-Birds nog niet de coolste jongens op school en bestonden de Pink Ladies dus ook nog niet.

Vier meisjes die altijd een beetje buiten de groep vielen besluiten om op hun eigen manier lol te hebben, wat natuurlijk voor veel paniek zorgt op Rydell High. Die vier meiden zijn natuurlijk Rizzo, Jan, Marty en Frenchy. De serie wordt net als het origineel een musical en een comedy, maar dan jaren voordat ze zo populair waren.

Nog veel onduidelijk

Een aantal dingen zijn inmiddels bekend: de serie komt dus op Paramount Plus, krijgt tien afleveringen en wordt geschreven en geproduceerd door Annabel Oakes (bekend van Atypical). Maar wie de rollen van de Pink Ladies op zich gaan nemen, is nog onbekend. Ook is onduidelijk wanneer we de serie mogen verwachten.

Overigens is dit niet de enige prequel waar aan gewerkt wordt. Volgens Variety komt er ook nog een prequel-film genaamd Summer Lovin. Wanneer die verschijnt, is ook nog onduidelijk.