Hackathon Data of the Crowds: maak je eigen ‘personal API’

Op 9 april aanstaande organiseert de Hogeschool Rotterdam en Labs.info.nl de Hackathon Data of the Crowds in Rotterdam. Tijdens deze Hackathon gaan onder meer ambitieuze studenten en mensen uit de creatieve industrie samen aan de slag met het programmeren en prototypen van concepten rondom sport en technologie; met de focus op data die mensen via wearables generen.

Enrich the experience of the city in an application for a personal wearable device that contributes to and interact with (Rotterdam) Open Data.

Hierbij kan bijvoorbeeld een koppeling worden gemaakt met data uit de stad zoals de luchtkwaliteit, muziek en architectuur. Volgens Iskander Smit, mede-organisator van de Hackaton, worden mensen steeds meer een bron van data over zichzelf waar zij anderen toegang toegeven, hij noemt dit “personal API”. Een API staat voor Application Program Interface en zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld met de data uit tweets analysetools kan bouwen als bedrijf.

Met de “personal API” of “data of the crowds” kunnen andere partijen gebruik maken van jouw persoonlijke data – natuurlijk binnen je eigen voorwaarden. Een vraag die centraal staat tijdens de Hackathon is dan ook: hoe kunnen mensen zelf een “personal API” worden en data toevoegen aan de stad? Het team met het beste idee en uitgewerkte concept maakt kans op een Fitbit.

De Hakacthon is onderdeel van de Internet of Things Days in Rotterdam van 9 tot 12 april. Meer informatie over de Hackathon vind je op deze website. Als je enthousiast bent geworden en ook over je “personal API” wilt nadenken dan kun je je nog aanmelden.