Hacker gebruikt touchscreen van zijn Tesla op films te kijken

Het is een hacker gelukt om Linux te laten draaien op zijn Tesla en daardoor films te kijken op het grote display dat midden in het dashboard zit. De hacker, die zichzelf Hemera noemt, beschrijft wat hij heeft gedaan in een blogpost, waarin hij diverse foto’s laat zien van hoe Linux op het scherm draait. In een video laat hij zien hoe hij dankzij deze hack een film kijkt, terwijl hij rijdt.

Los van het feit dat het natuurlijk nooit een goed idee is om een film te kijken tijdens het rijden, kun je je afvragen of het een goed idee is om te gaan klooien met een besturingssysteem van een Tesla. Hemera laat de Linux-versie die hij gebruikt draaien binnen Tesla OS. Een logische methode, want je kunt niet meer rijden met je Tesla als je het besturingssysteem eraf gooit.

Desondanks is het licht zorgwekkend dat het blijkbaar mogelijk is om een compleet besturingssysteem te draaien binnen Tesla OS. Dit keer is een hacker die zelf het risico wil nemen om te gaan prutsen met de software waar de auto op draait, maar je wilt natuurlijk niet dat kwaadwillenden aanpassingen kunnen doen aan de software van een Tesla. Je kunt software nooit 100 procent waterdicht maken, maar als het software is die een auto aanstuurt dan moet er alles aan worden gedaan om deze zo goed mogelijk te beveiligen.