Ziro: Bouw zelf een robot die je bestuurt met handbewegingen

In de categorie extreem toffe hobbyprojectjes: de Ziro. Het is een robot die je zelf kunt bouwen en vervolgens kunt besturen met handbewegingen. Het starterspakket bevat twee draadloze motormodules, een handschoen waarmee je je creatie kunt besturen en een houder voor je telefoon, maar er zijn ook grotere pakketten met meer motoren en extra bouwmateriaal.

Bij het pakket wordt een handleiding geleverd met suggesties voor robots die je kunt bouwen, maar het idee is dat je zelf aan de slag gaat en robots ontwerpt. Vervolgens kun je via een app instellen wat welke handbeweging doet. In totaal kun je zeven verschillende bewegingen instellen.

Engadget heeft Ziro al even geprobeerd tijdens de CES begin dit jaar en was onder de indruk van hoe makkelijk je zelfgebouwde robots te besturen zijn met de handschoen. Ook de accuduur van de motoren (7 uur) en de handschoen (4 uur) vallen niet tegen.

Ziro is nog niet in de winkel te koop. De makers zijn een crowdfundingproject gestart op Indiegogo. Voor 149 dollar steun je het project en ontvang je het startpakket. Voor 229 dollar heb je een pro kit met vier motormodules, als je er snel bij bent. Je moet nog wel even geduld hebben voor je ook echt een robot kunt gaan bouwen, want pas begin 2017 wordt Ziro verstuurd.