Hackers HBO lekken opnieuw documenten, onder meer van Game of Thrones en Westworld

De hacker of hackersgroep die beweert 1,5 terabyte aan data van HBO te hebben gestolen, heeft opnieuw documenten gepubliceerd. Dat meldt Mashable, dat zegt een deel van het lek in handen te hebben. Het gaat om onder meer om documenten rondom de opnames van het zevende seizoen van Game of Thrones en het tweede seizoen van Westworld.

Tussen het lek zitten volgens de nieuwssite geen nieuwe afleveringen, maar de documenten bevatten volgens Mashable wel details rondom het nieuwe seizoen van Westworld. Het tweede seizoen van deze serie, over een themapark in western-style, staat voor 2018 gepland. HBO begon vorige maand met de uitzendingen van het zevende seizoen van Game of Thrones.

Mr. Smith

De hacker of hackersgroep noemt zichzelf Mr. Smith. De hackers eisen van HBO een bedrag van minstens 6 miljoen dollar om verdere lekken te voorkomen. Eerder lekte Mr. Smith al scripts van Game of Thrones, e-mails en andere internde documenten. De hackers hebben tot nu toe vier keer een reeks bestanden naar buiten gebracht.

HBO wilde de echtheid van de documenten tegenover Mashable niet bevestigen. Het bedrijf zegt de hack te onderzoeken met beveiligingsexperts en de politie.

De nieuwe publicatie is de volgende tegenvaller in korte tijd voor HBO. Eerder deze week werd een aflevering van Game of Thrones al te vroeg uitgezonden.

Ook het Twitter-account van het mediabedrijf werd afgelopen nacht gekraakt. Een hackersgroep die zichzelf OurMine noemt, nam het account over en plaatste tweets om dat kenbaar te maken. Beide incidenten staat vermoedelijk compleet los van de hack van Mr. Smith.