Deze koptelefoon hielp olympische sporters met hun training voor Rio

Veel olympische sporters maken gebruik van allerlei soorten technologie om hun trainingen te verbeteren. Dat geldt zeker voor een van de grootste sportevenementen ter wereld: de Olympische Spelen. Denk bijvoorbeeld aan het trainen met behulp van virtual reality. Maar ook een koptelefoon kan wellicht bijdragen aan het verbeteren van de prestaties van topsporters.

Op de vooravond van de Olympische Spelen maakte de ontwikkelaar van die koptelefoon, Halo Neuroscience, bekend dat enkele sporters de Halo Sport gebruiken ter voorbereiding van Rio. Tijdens het trainen stimuleert de koptelefoon de delen in het brein die de spieren aansturen. Volgens het bedrijf brengt dat het brein in een speciale staat die trainingen productiever maakt.

Het bedrijf meldt dat zowel nieuwkomers als meer ervaren sporters de Halo Sport gebruiken. Daaronder bijvoorbeeld Hafsatu Kamara, een 100-metersprinter uit Sierra Leone die dit jaar voor het eerst meedoet en Mikel Thomas, een hordeloper van de 100 meter uit Trinidad en Tobago die in 2008 die voor het eerst aan de Olympische Spelen deelnam.

Ruim twee jaar geleden schreven we al dat Halo Neuroscience 1,5 miljoen euro op heeft gehaald voor de ontwikkeling van een hoofdband die jouw hersenen stimuleert door middel van elektrische signalen. De Halo Sport werd in februari van dit jaar onthuld en was volgens het bedrijf binnen een week uitverkocht. Mocht je zelf interesse hebben in de koptelefoon: het ding wordt vanaf het najaar verscheept en kost 750 dollar.