Handig: ‘Game of Thrones’ metrokaart maakt Westeros stukken duidelijker

Het zal volledig aan mij liggen, maar die gelikte animatie aan het begin van elke aflevering van ‘Game of Thrones’ maakt de opbouw van Westeros nog altijd niet helemaal helder. Gelukkig is er nu een nieuwe kaart, voor de fictionele metro in dit fictionele land.

Overigens is het niet alleen een klacht van kijkers van de tv-serie, ook lezers van George R.R. Martin’s boeken geven aan dat het doorkrijgen van de verhaallijn met alle familie’s behoorlijk pittig kan zijn. Een fictionele wereld met tientallen steden verspreid over twee continenten helpt dan ook niet.

Gelukkig is daar grafisch vormgever Michael Tyznik, goed met Illustrator en dol op het visualiseren van lokatiedata als een metrokaart. Of het echt gaat helpen met het beter begrijpen van de mysterieuze wereld van Martin durf ik te betwijfelen, maar creatief en ingenieus is het werk van Tyznik zeker.

metro_game_of_thrones

Mocht je nou echt behoefte hebben aan een geheugensteun tijdens het kijken van het volgende seizoen van ‘Game of Thrones’, zorg dan dat je de metrokaart op posterformaat op de kop tikt. Dat kan bijvoorbeeld hier, vanaf $30!

Behoefte aan meer ‘duiding door metro’? Check dan deze fan-tas-tische Tumblr met metrokaarten!