Happic smartband communiceert met je smartphone via trillingen en gestures

Happic

Een armband waarmee je kunt communiceren via gestures en trillingen. Zo laat de Happic zich het beste omschrijven. Het is geen smartwatch en ook geen fitnesstracker. De term smartband, die bijvoorbeeld ook door Sony wordt gebruikt, dekt de lading het beste. De Happic moet nog op de markt komen, maar de makers tonen het product deze week al wel op de IFA in Berlijn.

De band is een extensie van je smartphone en bevat een uitgebreide trilfunctie die verschillende trillingen mogelijk maakt voor verschillende soorten notificaties. Er zitten twee trilmotoren aan de buitenkant van je pols en één aan de binnenkant.

De band bevat ook een OLED-scherm waarop berichten kunnen worden getoond, dat tevens dient als touchscreen. Je telefoon bedienen kan met verschillende gestures, waarmee je bijvoorbeeld een oproep kunt weigeren of de camera van je telefoon een foto kunt laten maken.

Happic gaat 199 dollar kosten en kan samenwerken met iOS en Android. De productie start volgende maand en de bedoeling is dat hij in februari bij de eerste kopers op de deurmat ligt. De makers stellen hun platform voor open voor ontwikkelaars om interessante toepasingen te ontwikkelen.